08 de juliol, 2008

My Blueberry Nights
Get this widget Track details eSnips Social DNA


Quan realment el cinema és considerat com el setè art, i es crea una pel·lícula destinada simplement a això, a esdevenir un atractiu visual (i no a un element comercial), neixen pel·lícules com aquesta: My Blueberry Nights. Oh! Quina pel·lícula més bona, feia molt i molt que no en veia una de tan aconseguida. Cada imatge ha estat seleccionada cuidadosament en els moments mes adequats, cada paraula i frase són d’aquelles que et fan reflexionar molt i molt, els actors/actrius (la protagonista és la mateixa Norah Jones) han estat perfectament escollits; la banda sonora: espectacular (no en poso cap autor perquè és allò que hi van diversos artistes). De fet, el tema que podem escoltar és, no el principal, però si el que inicia la pel·lícula, de Norah Jones.
I tornant al film, és de Kar Wai-Wong i es va realitzar per a inaugurar el festival de cinema de Cannes al 2007; per tant, es va gravar en anglès, es va doblar en francès i no recordo quan la van doblar al castellà, tot i que per a gaudir del tot una pel·lícula així, el meu consell és que la mireu en l’ idioma original, l’anglès amb els subtítols en castellà: val la pena.
M’encanta d’aquest director, el fet de no gravar les imatges en angles corrents; ell busca qualsevol racó per on posar la càmera (entre dos pots de sucre, des d darrere les lletres d’un vidre, des de qualsevol reflexa...és genial.
L’inici del film és marcat per una mena de reflexió filosòfica sobre el perquè sempre queda el mateix pastís a l’aparador d’un bar (perquè no agrada, perquè els altres pastissos són més bons, perquè està mal situat...). De fet, d'aquí en traiem el títol "My Blueberry Nights".
Ah! I és important que no ens deixem enganyar per les imatges : jo no l’etiquetaria com una pel·lícula romàntica, ni com un drama, simplement és això: art.

Ja que no ho he posat, deixo la pàgina web de la pel·lícula i la de la fitxa tècnica. Ah, i el trailer.